Lidkaarten 2016

De lidkaartenverkoop begint langzaam maar goed op gang te komen en daarom wil ik hierover nog eens communiceren.
Dit jaar zijn de verzekeringen die in het lidgeld inbegrepen zijn licht veranderd en dat mag toch even de aandacht krijgen.
De C-verzekering die standaard in het lidgeld zit, verzekert alle ongevallen die gebeuren tijdens een activiteit van ons, of een andere VLP-club.
Daarom is het super belangrijk ons steeds op de hoogte te brengen wanneer uw zoon/dochter graag eens komt helpen of hier rond zal lopen.
Indien wij hier niet van op de hoogte zijn, en het onze opdracht ook niet was aan zoon/dochter, is deze NIET verzekerd.
Dit is inclusief het opzadelen, paard naar de stal brengen of tijdens een activiteit op kamp.

De CI-verzekering is een bijkomende verzekering op de standaard C-verzekering en breidt uit naar alle ongevallen met het paard.
Ook wanneer u uw paard op stal zet, eens komt borstelen, e.d. , bent u met de CI-verzekering volledig gedekt.
Ongevallen in het buitenland worden ook door de CI-verzekering gedekt. Wilt u dus deze zomer eens een ritje maken in Spanje, Frankrijk, … ?
Dan raden wij de CI-verzekering zeker aan. Ook al heeft u al een reisbijstandsverzekering, .., de CI-verzekering neemt bv. kosten op zich die uw bestaande verzekering niet dekt.
U kan ook een bijkomende repatriëringsverzekering nemen, de CIR. Voor meer info mag u mij steeds contacteren.
Ruiters met een eigen paard, alsook hen ouders, nemen best altijd de CI-verzekering.
Met een eigen paard raden wij ook een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid ‘Paard’ aan, waarvoor u best contact opneemt met uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Wie volgend jaar op wedstrijd wil gaan, neemt best een licentie. Wie een competitieve licentie wil nemen, moet altijd eerst lid zijn van een club.
Wanneer wij u aanmelden, zal u via equibel uw licentie kunnen hernieuwen. Wie dit voor de eerste maal doet, moet schriftelijk een aanvraag indienen.
In uw licentie zit uw verzekering reeds inbegrepen. Gelieve rekening te houden dat u dan een verminderd tarief lidgeld aan ons moet betalen.
U kan hierover contact opnemen met ons. Ruiters die reeds hun lidgeld betaalden en nu van gedacht veranderen, mogen mij ook contacteren.
Een licentie geldt voor de zomerwedstrijden, hrov, hrvv en nationale wedstrijden. Dit is niet hetzelfde systeem als de winterwedstrijden.

Gelieve uw verzekering in orde te brengen voor 31 december 2015, hierna zal u van ons een lidkaart ontvangen. 

Initiatorcursus VLP en BLOSO op Hof Ter Couter 

Ben jij gebeten door de paardenmicrobe?

Ben je enthousiast en wil je graag jouw kennis doorgeven?
Wil je aan de slag in de paardensport?

Dan is een VTS-opleiding tot lesgever of trainer misschien wel iets voor jou!

Jaarlijks organiseert de Vlaamse Trainersschool (Bloso)erkende opleidingen die je vormen tot lesgever of trainer in de paardensport. Het volledige opleidingstraject bestaat uit 4 niveaus. Je start in de opleiding initiator en kan doorstromen tot instructeur B, trainer B en zelfs trainer A in de paardensport.

Iedere opleiding bevat 4 modules:
- een algemene module: hier leer je sporttakoverschrijvende kennis zoals EHBO en reanimatie, blessurepreventie, didactiek...
- een sporttechnische module: deze intensieve module geeft jou gerichte technische kennis mee die je kan toepassen in jouw lessen.
- een didactisch-methodische module: in deze module leert je gericht lesgeven aan de doelgroep op jouw niveau.
- een stagemodule: in deze stageopdracht zet je jouw opgedane kennis om in de praktijk.

Wie slaagt voor de 4 modules, ontvangt een erkende diploma. Hiermee kan je aan de slag bij officiële instanties (VLP, Bloso, Vlabus...).

De inschrijvingen voor de opleidingen zijn reeds geopend. Je kan inschrijven via de Vlaamse Trainersschool via deze LINK.

Als cursist moet je een login en paswoord aanvragen, waarna je kan inloggen op de databank. Door te zoeken naar de opleiding, via de term 'paardrijden', vind je een overzicht terug van alle opleidingen paardrijden die georganiseerd worden in 2016.

Klik op de opleiding 'initiator paardrijden (Olympische Disciplines)' en je vind alle informatie over deze opleiding en de mogelijkheid om in te schrijven terug op deze webpagina.

Wie problemen ervaart met het inschrijven, of vragen heeft over de theoretische opleiding, kan contact opnemen met sofie.journee@bloso.be of via 02/209 47 53.

Initiator-Cursus te Hof Ter Couter 5 maart - eind mei 2016

Behaal in avond- en weekendonderwijs jouw diploma Initiator paardrijden!

Deze vernieuwde cursus bevat 4 modules (74 uren theorie + praktijk) en 8 uur stage.
De exacte data en uren zijn vanaf januari terug te vinden op de website van Bloso.

Instapvoorwaarden:
- Minstens 17 jaar worden in 2016
- In het bezit zijn van het volledige B-brevet

Inschrijven:
Inschrijven kan via de website van de Vlaamse Trainersschool. Volg hier het stappenplan:

1. www.bloso.be
2. Klik op "Vlaamse Trainersschool"
3. Klik op "Aanbod raadplegen"
4. Zoekterm "paardrijden" ingeven
5. Klik op "Initiator paardrijden (Olympische Disciplines)"
6. Klik op één van de modules
7. U vindt hier een overzicht van alle mogelijke data.

Inschrijven kan pas wanneer u een profiel aangemaakt hebt bij Bloso. Bij stap 3, klik u dan niet op "Aanbod raadplegen", maar op "Aanmelden op VOTAS". U kunt dan uw eigen profiel aanmaken en verder inschrijven.

Drone-opname door Jean-Jacques De Limbourgh Eind september kwam onze geliefde fotograaf Jean-Jacques De Limbourg langs om enkele foto's te nemen van onze omgeving. 
Hij maakte ook dit prachtige filmpje dat zo goed als ons hele domein in beeld brengt. 
Geniet alvast mee met ons!